Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

Μια «Βότκα Μολότοφ» στο Τριφυλιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο [ Video ]

Την παράσταση Βότκα Μολοτοφ του Αντον Τσέχωφ ανεβάζει σε πρεμιέρα την Παρασκευή 27 Απριλίου και ώρα 21:30 το Τριφυλιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο στα Φιλιατρά.
Μια κωμωδία που αποτελείται από μονόπρακτα, βασισμένα σε διηγήματα του .....

Άντον Τσέχοφ, σε διασκευή Νιλ Σάϊμον.

Το έργο δεν υπόσχεται απλά δυνατές συγκινήσεις αλλά προσφέρει απλόχερα γέλιο και κάνει τους θεατές να απολαμβάνουν όσο τίποτε άλλο την παράσταση!
Μια παράσταση σε σκηνοθεσία του Κώστα Λαού σε σκηνικά Γιώργου Μακρή - Isabelle Bachmann και κοστούμια Μαριέττα Μαρούδα Κοντονή και ενω την μουσική επένδυση του έργου έκανε ο Γρηγόρης Λάππας.

Αναφερόμενη στην παράσταση η πρόεδρος του ΤΕΘ Γιούλα Ζαχαρόπουλου είπε ότι το από το Τριφιλιακό ερασιτεχνικό θέατρο όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος κάνει πρεμιέρα Στις 27 Απριλίου με τη νέα παραγωγή Βότκα μολότοφ του Άντον Τσέχωφ σε διασκευή του Νιλ Σάϊμον
Φέτος Του τότε επέλεξε να συνεργαστεί με τον πολύ επιτυχημένο σκηνοθέτη Κώστα Λαό ο οποίος επανέρχεται στο σχήμα το οποίο είχαν ξεκινήσει.

Η φετινή παραγωγή αποτελείται από 17 ηθοποιούς - μέλη από τα οποία τα περισσότερα είναι νέα μέλη Όχι μόνο ηλικιακά αλλά παίζουν για πρώτη φορά.

Από την πλευρά του ότι ο Κώστας Λαός δήλωσε ότι χαίρεται πάρα πολύ που συνεργάζεται ξανά με το ΤΕΘ Έχω Εξαιρετικές εμπειρίες εδώ στην πόλη μας Όπου θα έχουμε μία ακόμα πολύ ωραία παράσταση που σε λίγες μέρες ανεβαίνει.
Έχουμε περάσει απίστευτα στις πρόβες Και όσοι μας κάνετε την τιμή να ρθείτε να μας δείτε Θα διασκεδάσετε επίσης.

Το έργο περιλαμβάνει αναγνωρίσιμους χαρακτήρες Ανθρώπους της διπλανής πόρτας. Με τις μεγαλοσύνες τους αλλά και τις μικρότητες τους
Ο κ. Λαός δεν παρελειψε να κανει ιδιαίτερη αναφορά στην σκηνογράφο της παράστασης την κ. Ιζαμπέλλα Μπάχμαν την οποία χαρακτήρισε ως δώρο για την πόλη.

Η νέα Ηθοποιος Χριστίνα Σαρδέλη από τη Κυπαρισσία, Δήλωσε ότι χαίρεται που βρίσκεται στο σχήμα και ότι πρόκειται για μία καταπληκτική παράσταση Και Ευχαρίστησε εκ μέρους όλων τον σκηνοθέτη πρωτίστως για την τεράστια υπομονή που έχει Αλλά και τα παιδιά με τα οποία έχουν συνεργαστεί μεταξύ τους άψογα.

Το μέλος του ΤΕΘ Γιαννης Καπελούζος προέτρεψε ολους να συνδράμουν σε αυτήν την προσπάθεια που γίνεται απο όλα αυτα τα παιδιά αλλα και αυτά που δεν φαίνονται, για να βελτιωθεί λίγο παραπάνω η πολιτιστική κουλτούρα του τόπου μας

Το νέο μέλος του ΤΕΘ Ιωάννα Κορωναίου ευχαρίστησε πολύ τα μέλη του θεάτρου για την πολύ μεγάλη αγκαλιά που δέχτηκε. Χαρακτήρισε το θέατρο μια πάρα πολύ όμορφη διέξοδο σε αυτούς τους μαύρους καιρούς που ζούμε.

Η Γιώτα Τεριζάκη από την Μαραθόπολη, δήλωσε ότι όλο τον καιρό με τις πρόβες, πέρασαν πολύ ωραία, πέρασαν έντονες στιγμές και ευχήθηκε στους θεατές που θα παρακολουθήσουν την παράσταση να διασκεδάζουν μαζί τους.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία: Κώστας Λαός
Σκηνογραφία: Ιζαμπέλλα Μπάχμαν
Κατασκευή σκηνικού: Γιώργος Μακρής
Ζωγραφική σκηνικών: Ιζαμπέλλα Μπάχμαν – Δημήτρης Καραΐσκος
Επιλογή Μουσικής: Γρηγόρης Λάππας
Ενδυματολόγος: Μαριέττα Μαρούδα Κοντονή
Ράψιμο Κοστουμιών: Αθηνά Λυριτζή, Θεοδώρα Τζωρτζίνη
Φωτισμοί: Σάκης Παπαγεωργίου
Χειριστές ήχου: Ελένη Πετροπούλου - Βασίλης Μακρής

Παίζουν:

Τάσος Γιαννικόπουλος
Αντώνης Δημητρόπουλος
Βασίλης Μακρής
Ιωάννα Κορωναίου
Θοδωρής Γαβρίλης
Γιώτα Τεριζάκη
Τάκης Δημητρόπουλος
Ράινα Τσούτσια
Γιάννης Σταθόπουλος
Νίκη Τσάκαλου
Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος
Παναγιώτης Κοτσιράς
Γιάννης Καπελούζος
Χριστίνα Σαρδέλη
Μαρία Χριστοδουλοπούλου
Κώστας Μανόλης
Δήμητρα Παπαγεωργίου
Μαρία Χριστοδουλοπούλου

Κώστας Λαός (Σκηνοθέτης)

Γεννήθηκε στη Μάνη. Είναι απόφοιτος της Σχολής Δραματικής Τέχνης Β. Ρίτσου (1979). Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του «Θεάτρου Κοκκινιάς». Στα πρώτα του βήματα συνεργάστηκε με τον Αλέξη Σολωμό -Εθνικό Θέατρο-«Τρωάδες», με το Θίασο Καρέζη-Καζάκου στο «Η Κυρία δε με μέλει», με τον Ν.Χατζίσκο στον «Έμπορο της Βενετιάς». Συνεργάστηκε με το Θέατρο Σφενδόνη της Ά.Κοκκίνου στις παραστάσεις: «Ο καλός άνθρωπος του Σε Τσουάν» του Μπ.Μπρεχτ (σκηνοθεσία: Άγγ.Μέντη),« Oι ευτυχισμένες μέρες » Σ.Μπέκετ , (σκηνοθεσία: Α.Κοκκίνου & Μ.Γεμετζάκη), με τον Δ.Αβδελιώδη στις παραστάσεις «Λίγο απ’ όλα» του Αντ.Μόλλα και «Άσμα Ασμάτων» με τη Δ.Τομαζάνη στο «Ίντα».. Μεταξύ άλλων, έχει συνεργαστεί με το Δη.Πε.Θε. Κέρκυρας και τους σκηνοθέτες Ν.Διονύσιο και K.Πολυχρονοπούλου στα έργα «Βάκχες», «Επτά επί Θήβας» & «Ο Βασιλικός», με το Δη.Πε.Θε. Καλαμάτας σε έργα Ρ.Ράσπε, Σβαρτς & Α.Δήμου, με το Θέατρο του Ήλιου σε εργα Δ.Σολωμού, Ζαν Κοκτώ, Ρ.Κίπλινγκ, Β.Μπόρχερτ, Ρ.Κίπλινγκ, Φρ.Ντύρρενματ κ.α.
Παράλληλα τα τελευταία 20 χρόνια σκηνοθετεί ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες στην Τριφυλία, Πύργο, Λακωνία, Ίλιον, Ζεφύρη κα. Έχει διδάξει Υποκριτική & Θεατρικό παιχνίδι στα ΙΕΚ Αμπελοκήπων και Ελληνικού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.